Fonduri EUROPENE

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Targurile de locuri de munca COMPERUR au fost realizate cu succes!

Proiectul COMPERUR îşi propune atragerea şi menţinerea cât mai multor persoane pe piaţa muncii, prin furnizarea de servicii de informare şi consiliere profesională, consiliere individuală sau de grup, care va fi efectuată de experți în domeniu. Implementarea lui a început în aprilie 2014 şi se va finaliza în septembrie 2015.

Consiliul Național al Întreprinderilor private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), implementează proiectul COMPERUR, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul acordă o atenție deosebită tinerilor, viitorilor întreprinzători (care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare), membrilor de familie dependenţi și femeilor din mediul rural.

Una dintre principalele activități ale proiectului a fost organizarea târgurilor locurilor de muncă în cele 4 zone de implementare pentru beneficiarii proiectului, dar și pentru vizitatorii interesați de găsirea unui loc de muncă.

Cele 4 târguri s-au desfășurat astfel:

Voluntari, județul Ilfov

Vineri, 3 iulie 2015, a avut loc la Casa de Cultură a orașului Voluntari, prima ediție a Târgului regional al locurilor de muncă, regiunea București-Ilfov. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului COMPERUR – Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural.

În cadrul targului au fost puse la dispoziția vizitatorilor locuri de muncă din diferite domenii economice. Astfel, cele paisprezece companii angajatoare au oferit 400 posturi precum: inginer profil tehnic automatică, electronică, electrotehnică, muncitori spații verzi, lucrător depozit, operator supraveghere, operator scanare, casier comercial, croitor, lucrător pentru salubrizare, agent de turism, ospătar-bucătar, cameristă, recepționer, confecționer textile, etc.

Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost ca beneficiarii proiectului care au absolvit cursurile de formare profesională puse la dispoziție de către Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) să poată interacționa direct cu potențialii angajatori. Astfel, parte din cei 83 de beneficiari prezenți la târgul locurilor de muncă au experimentat pentru prima dată interacțiunea cu un angajator și au fost puși în situația de a se prezenta și a solicita informații referitoare la locurile de muncă oferite de companiile prezente.

Firmele participante, printre care enumerăm S.C. Compania Romprest Service S.A., S.C. Carrefour Romania S.A., S.C. Ecovol S.A., S.C. Electrovol S.A., EURO APAVOL S.A., Hotel Armonia, etc. au fost încântate de numărul mare de participanți la eveniment, dar și de nivelul de pregătire dobândit de beneficiarii proiectului în urma absolvirii cursurilor organizate în cadrul proiectul COMPERUR, o bună parte dintre cei interesați fiind deja programați pentru un al doilea interviu.

 

 

Sâncraiu de Mureș, județul Mureș

Miercuri, 8 iulie 2015, a avut loc in localitatea Sancraiu de Mures , judetul Mures, a doua ediție a Târgului regional al locurilor de muncă, regiunea Centru. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului COMPERUR – Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural.

În cadrul targului au fost puse la dispoziția vizitatorilor locuri de muncă din diferite domenii economice. Astfel, cele 27 companii angajatoare au oferit 150 posturi precum: consultant vânzări, casier, șofer profesionist, tinichiger, inginer electroniști, agent vânzări, lucrător comercial, vânzător electronice, casier, recepționer, manager raion stagiar, muncitori necalificați, muncitori calificați în domeniul construcțiilor, peisagistică-grădinărit, îngrijitori medicali, curățenie etc.

Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost ca beneficiarii proiectului care au absolvit cursurile de formare profesională puse la dispoziție de către Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) să poată interacționa direct cu potențialii angajatori. Astfel, parte din cei 154 de beneficiari prezenți la târgul locurilor de muncă au experimentat pentru prima dată interacțiunea cu un angajator și au fost puși în situația de a se prezenta și a solicita informații referitoare la locurile de muncă oferite de companiile prezente.

Firmele participante, printre care enumerăm DEDEMAN SRL, AUCHAN ROMANIA SRL, MBM HOTELS SRL, COTRACO INVEST SRL, METRO CASH&CARRY SRL, SISTEME CONSTRUCT SRL, INSTA SERVICE SRL au fost încântate de numărul mare de participanți la eveniment, dar și de nivelul de pregătire dobândit de beneficiarii proiectului în urma absolvirii cursurilor organizate în cadrul proiectul COMPERUR, o bună parte dintre cei interesați fiind deja programați pentru un al doilea interviu.

 

Belcești, județul Iași

Vineri, 10 iulie 2015, a avut loc in localitatea Belcesti, judetul Iasi, a treia editie a Targului regional al locurilor de munca, regiunea Nord-Est. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului COMPERUR – Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural.

In cadrul targului au fost puse la dispozitia vizitatorilor locuri de munca din diferite domenii economice. Astfel, cele 18 companii angajatoare au oferit 120 posturi precum: confectioneri, muncitori calificati si necalificati in constructii, agenti de paza, zidari, instalatori, IT, etc.

Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost ca beneficiarii proiectului care au absolvit cursurile de formare profesionala puse la dispozitie de catre Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) sa poata interactiona direct cu potentialii angajatori. Astfel, parte din cei 93 de beneficiari prezenti la targul locurilor de munca au experimentat pentru prima data interactiunea cu un angajator si au fost pusi in situatia de a se prezenta si a solicita informatii referitoare la locurile de munca oferite de companiile prezente.

Firmele participante, printre care enumeram IASICONF S.A., CONEST S.A., LEAR CORPORATION S.A., IASICON S.A., etc. au fost incantate de numarul mare de participanti la eveniment, dar si de nivelul de pregatire dobandit de beneficiarii proiectului in urma absolvirii cursurilor organizate in cadrul proiectul COMPERUR, o buna parte dintre cei interesati fiind deja programati pentru un al doilea interviu

 

Șișești, județul Mehedinți

Vineri, 17 iulie 2015, a avut loc in localitatea Șișești, judetul Mehedinți, a patra ediție a Târgului regional al locurilor de muncă, regiunea Sud-Vest. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului COMPERUR – Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural.

În cadrul targului au fost puse la dispoziția vizitatorilor locuri de muncă din diferite domenii economice. Astfel, cele 11 companii angajatoare au oferit 450 posturi precum: confecționer cablaje auto, brutar, zidar, tâmplar, muncitor necalificat in gradinărit, muncitor necalificat instalator, lucrator în comerț, operator calculator, contabil etc.

Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost ca beneficiarii proiectului care au absolvit cursurile de formare profesională puse la dispoziție de către Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) să poată interacționa direct cu potențialii angajatori. Astfel, parte din cei 68 de beneficiari prezenți la târgul locurilor de muncă au experimentat pentru prima dată interacțiunea cu un angajator și au fost puși în situația de a se prezenta și a solicita informații referitoare la locurile de muncă oferite de companiile prezente.

Firmele participante au fost, printre care enumerăm SC ADECCO RESURSE UMANE SRL, SC CERAMICA PROD 2011 SRL, SC NORDIX GHEROM SRL, SC GEMASOTI COM SRL, SC CESTA INSTALAȚII SRL.

De asemenea, odată cu derularea târgurilor locurilor de muncă au avut loc ședințe de consiliere în vederea inițierii unei afaceri. În comuna Șișești au fost consiliate 25 de persoane care vor să pună bazele unor firme la nivel local și să sprijine, astfel, dezvoltarea economică și socială la nivelul comunei.