Fonduri EUROPENE

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Aplicatie finantare SRL-D

Anual numerosi tineri aplica pentru programul de finantare SRL-D, care le ofera sansa dezvoltarii unei afaceri, cu sprijin financiar.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor, denumit si Programul SRL-D (societate cu raspundere limitata-debutant), a fost adoptat printr-o masura guvernamentala in anul 2011, cu scopul incurajarii si sprijinirii tinerilor intreprinzatori de a gandi si dezvolta propria afacere.

Cadrul legal

Programul SRL-D a fost implementat in anul 2011, urmand ca in 2014 sa i se aduca moficari. Astfel, noul act normativ pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 506/2014.

Conform Legii nr. 97/2014, prin programul SRL-D se vor acorda facilitati „pentru microintreprinderile nou-infiintate, conduse de intreprinzatori debutanti in afaceri, care desfasoara pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata”.

 Beneficii

Printre beneficiile infiintarii unui SRL-D se numara:

  • Infiintare gratuita,
  • Finantare de 10.000 de euro nerambursabili
  • Scutire de la plata contributiilor de pensie din partea angajatorului pentru 4 angajati (pe perioada nedeterminata)

Pentru a intelege in detaliu ce presupune aplicarea si conditiile pentru a detine o astfel de persoana juridica, va punem la dispozitie un ghid complet.