Fonduri EUROPENE

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

De ce JobGroup este o platforma unica

Platforma JobGroup este unul dintre rezultatele proiectului COMPERUR – „Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural”, care si-a propus sprijinirea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale din patru regiuni de dezvoltare vizate. Acest rezultat se obtine prin strategii precum dezvoltarea antreprenoriatului in sectoare non-agricole si derularea programelor integrate de formare profesionala, consiliere si plasare pe piata muncii a grupului tinta.

JobGroup vine ca un instrument auxiliar strategiei si implementeaza un concept relativ unic pe piata din Romania, acela de comunitate. Comunitatea JobGroup este mai mult decat networking sau oportunitati de joburi. Motivul pentru care prezenta intr-o astfel de comunitate este un avantaj important pentru cei care cauta dezvoltarea profesionala si joburi este dat de patrunderea tot mai mare a tehnologiei in viata de zi cu zi.

Orice antreprenor de succes si orice specialist care isi doresc un nivel inalt de performanta in cariera sunt la curent cu noutatile in materie de platforme sociale, platforme de networking si orice instrument virtual unde isi pot promova serviciile / produsele sau de unde pot lua informatii.

De cealalta parte, recrutarile se fac preponderent in mediul online, iar informatiile ajung prima data in sursele de stiri virtuale, deoarece tehnologia permite rapiditatea transmiterii lor asa cum nu s-a mai intalnit pana in prezent. Platformele sociale precum Facebook sau Twitter si platformele pentru profesionisti precum LinkedIn ofera tuturor utilizatorilor – fie ca sunt companii sau persoane fizice, fie ca le utilizeaza in interes personal sau profesional – posibilitatea de a se face cunoscuti intr-o metoda innacesibila pana acum cativa ani.

JobGroup isi propune sa aduca in acelasi spatiu virtual atat profesionisti si angajatori, cat si persoane care isi doresc un loc de munca sau dobandirea de noi abilitati, pentru a se dezvolta profesional. Utilizand instrumente care permite utilizatorilor planuirea, exersarea si invatarea diverselor cunostinte sau abilitati, platforma face posibila interactiunea intre persoane care pot contribui reciproc la un parcurs in cariera ascendent.

Toate interactiunile vor pastra confidentialitatea dorita de catre utilizatori, desfasurandu-se intr-un mod profesionist. Cu ajutorul instrumentelor se pot tine cursuri online, se pot administra grupuri de lucru si de discutii, se pot primi recomandari, sfaturi si consultanta.

Unul dintre marile beneficii ale platformei este faptul ca toata consultanta se obtine gratuit. Orice utilizator poate intra in contact cu ceilalti, le poate vizualiza profilul – care contine date profesionale – in masura in care acestia permit, poate lucra cu oricine. Avantajele sunt pentru toate partile implicate: cei care doresc un job sau doresc sa deprinda anumite abilitati pot invata de la cei mai buni si pot obtine jobul, angajatorii pot vedea potentialii angajati lucrand – practic, un interviu inaintea interviului – iar specialistii pot lucra cu mai multe persoane decat o fac in mod normal.

De asemenea, JobGroup pune la dispozitie si o lista cu locuri de munca, precum si evenimente de actualitate si cursuri, relevante pentru utilizatori. Scopul este de a crea o comunitate unde oamenii pot gasi resursele si sprijinul de care au nevoie, pentru un parcurs in cariera de succes.